TRIATLO

TRIATLO
Foto grup

diumenge, 8 de maig de 2016

CRÈDIT DE SÍNTEIS. AMPOSTA

Sortida de 1er i 2on d'ESO: Crèdit de síntesi
Unitat didàctica: L'atletisme.
Data: 4-5-6 de Maig 2016
Lloc: Amposta.
Webs d'interès:
Alberg Amposta park
http://www.ampostaparc.es/es/index.html

Coves de Benifallet
http://www.viulebre.com/que_visitar/coves-de-benifallet

Piragüisme
http://www.rogles.org/ca/actividades/piraguisme/delta-de-lebre.html

Barranquisme
http://www.montsport.es/es/barranquismehorta/

Ciclisme
http://www.montsport.es/es/alquiler-de-bicicletas/

Bateig de vela i nusos. Sant Carles de la Ràpita
http://www.enlarapita.com/ca/que-fer/esports-nautics.html/vela-lleugera/bateig-de-mar-en-vela-lleugera-escolars-les-1000h.html


Doncs ja ho tenim aquí, el crèdit de síntesi del Delta de l'Ebre. Tota una experiència d'emocions, aventures i aprenentatge. Us explico breument la experiència:

Hora de convocatòria al col·legi a les 7:30, sortida prevista. Després d'endarrerir-nos una mica aconseguim sortir amb molts reptes i expectatives, veure una cova natural, fer piragua al Delta de l'Ebre, barranquisme, ciclisme per una via verda, bateig de vela i sobretot conviure amb un grup nombrós de nens i nenes, a veure si ho aconseguim.

PRIMER DIA

Coves de Benifallet.

Tota una experiència on vam poder veure dos coves, la cova Meravelles i la Dos. La primera una cova natural on vam poder veure diferents formacions com estalactites, estalagmites, excèntriques, columnes, etc. La segona havia estat habitada i no ens oferia una varietat tan gran de formacions però tot i així era impressionant.
Els monitors ens van explicar totes les característiques de les coves i van respondre a les preguntes que havien de resoldre del crèdit de síntesi.


Piraguisme.

Després de deixar les motxilles a l'alberg i dinar ens vam dirigir cap a l'Illa del Buda, un braç del Delta de l'Ebre on vam poder fer una excursió amb piragua. En el trajecte els monitors ens van explicar algunes característiques de la fauna i flora del Delta, molt interessant. Durant l'excursió amb la piragua vam veure la flora del riu (uns més a prop que altres) a més d'aprendre a remar en parella i mullar-nos molt.

SEGON DIA

Barranquisme. Hora Sant Joan.

Ens va tocar matinar una mica, afortunadament la nit va ser relativament tranquila perquè tot i que vam anar a dormir aviat a mitjanit va sonar per error l'alarma antiincendis i ens vam despertar (alguns) per veure que era una falsa alarma.

Un cop a Horta Sant Joan vam agafar els neoprens i cap a la muntanya amb les furgonetes. Després de caminar una estoneta (hem de treballar la resistència una mica...) els monitors ens van donar unes instruccions de seguretat i a l'atac. Molt bona experiència per tothom tot i el nerviosisme inicial.
Ciclisme a la via verda.

Un cop a Horta Sant Joan vam dinar i cap a la via verda amb les bicis, millor no descansar massa. A agafar les bicicletes i som-hi que tot és baixada. Tot i algunes caigudes sense masses consequències vam poder gaudir d'un recorregut molt amable i bonic, amb alguns túnels entremig per recordar que aquesta via era antigament una via de tren.


TERCER DIA

Bateig de Vela.

Aquest cop no vam haver de matinar massa i com que havíem anat a dormir molt aviat ens vam aixecar bastant descansats. Muntem les motxilles i cap a Sant Carles de la Ràpita a fer Vela i nusos. El dia acompanyava per aquesta activitat, vent i núvols, perfecte si vas una mica abrigat... Abans d'això una molt bona explicació de l'esport de la vela i resoldre dubtes del crèdit de síntesi. Molt bé el monitor especialista. I un cop acabada l'explicació a l'aigua.


Els nusos


MONITORS

Gràcies a la Míriam i al Victor per les vostres explicacions i ajuda